Recept: Rettich/broccoli soep

Een prima soep voor het voorjaar om te voorkomen dat je last krijgt van de bekende voorjaarsdip.

De soep zorgt ervoor dat de interne hitte wordt afgevoerd. Interne hitte die in de winter makkelijk wordt opgebouwd door zwaardere voeding (meer vlees) en minder beweging.

Ingrediënten:

2 kleine of 1 grote rettich
1 stronk broccoli
2 zoete aardappels
1 stuk gerookte kip
½ rode peper
peterselie
2 blokjes groente bouillon
1,5 liter water

Bereiding:

Schil de rettich en zoete aardappel en snij ze evenals de broccoli in stukken
Houd een stukje rettich over voor de garnering
Snij de rode peper zeer fijn
Doe de rettich, broccoli, zoete aardappel, rode peper in een pan en doe daar 1,5 liter water en de 2 groente bouillonblokjes bij en breng dit aan de kook
Laat dit 25 minuten koken en pureer het daarna (staafmixer of blender).
Snijd de kip en de hak de peterselie fijn en doe dit door de soep

Doe de soep in de kommen en rasp het overgebleven stukje rettich erover

Eetsmakelijk